Dagje aan het Zandstrand? Bescherm je ogen

Fijne dag op het strand voor de boeg? Wij geven je vandaag zeven tips om je ogen te beschermen, en ja die zijn heel belangrijk!

houten zonnebril

1. Knijp niet teveel met je ogen in de zon
Je verwacht waarschijnlijk dat je wel een dagje zonder je houten zonnebril op het strand kunt liggen, echter dat is helemaal niet zo goed. Je ogen aan UV blootstellen kan bijdragen tot serieuze schade. Onder andere je oogleden verbranden. Dat is niet blijvend, maar ook bepaald niet heel fijn.

2. Draag een pilotenbril van kwaliteit
Voordelige zonnebrillen blokkeren dikwijls geen UVA en UVB stralen en dat heeft hetzelfde effect als geen zonnebril dragen. Je kunt een houten pilotenbril altijd controleren aan het stickertje op de zijkant van de bril. Tip? Polaroid glazen zijn perfect! Die blokkeren 99 tot 100 procent van alle UVA en UVB stralen.3. En draag hem eveneens als het bewolkt is
Ook als er een wolkje voor de zon komt hoef je niet gelijk je zonnebril af te zetten. Draag ze nog even want de straling kan nog net zo sterk zijn.

4. Ga niet met lenzen aan zwemmen
Dit spreekt misschien wel voor zich, maar zwemmen met je contactlenzen in is echt niet goed. Het kan leiden tot verschillende infecties. Even uitdoen dus..

5. Met je ogen open onder water is niet heel goed
Geen enkel soort zeewater is compleet steriel, hierdoor kun je infecties oplopen door de krijg meer info bacterien die in het water zitten. Wil je heel graag zien wat er onderwater te zien valt? Draag dan een duikbril!

6. Zoonebrand creme bij je oogleden
Deze tip is heel essentieel, want het is iets wat het gros van de mensen overslaan. Gebruik het liefst een speciale gezicht zonnebrandcreme met een factor van 30+.

7. Komt er zand in je ogen? Wrijf er niet in!
De kans op kleine krasjes op het buitenste laagje van je oogbal is groot als je zand in je ogen hebt en er in gaat wrijven. Het allerbeste kun je je ogen even wassen met mineraalwater

(Bron: happyinshape.nl)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Dagje aan het Zandstrand? Bescherm je ogen”

Leave a Reply

Gravatar