Intiem met een een mooie blonde naar het cafe

Henk zit op de smalle zitbank in de zesde rij rechts, kompleet ingeklemd tussen zijn vrouw aan het gangpad, en zijn dochter. Alle in sober-donkere kleding. Het is warm in de kerk. Zijn droge tong likt langs even droge lippen en zijn grote verlangen voelt als een levend ding in zijn lichaam. Hij klemt zijn handen om zijn knieën want, zoals hij eens had gelezen, het zijn de handen die diepe emotie verraden. Heden zal hij haar niet kunnen zien, het is rustdag.

Hij hoort de predikant, boven hem, in zijn kansel. De stem hoort hij, maar nauwelijks wat er gesproken wordt. Zijn eega zal er hem van langs geven wanneer, thuis bij de nazit, de donderpreek zal worden besproken. Bij een kopje koffie en een krakeling. Hij zal dan zijn schouders omhooghalen en opmerken: ik werk de hele week hard, zes volle dagen. In de kerk rust ik.

Desalniettemin rust is er niet bij, in Henk. Met zijn ogen dicht ziet hij in zijn binnenste die mooie blonde, haar stralende ranke vorm, ze oogt koel, maar wat verwarmt ze hem toch altijd geweldig. Vandaag niet, daar het is zondag. Hij heeft een antipathie aan de zondag, aan de parochie en aan de kerkheer en soms ook een beetje aan zijn saaie vrouw. Hij vermoedt dat ze een idee heeft van zijn hartstocht, al is er nimmer over gesproken. Maar kijken dat ze naar hem kan, ingeval hij en de blonde tegelijk waren. Die afwijzing, die opgetrokken neus.
houten zonnebril

Hij bedenkt met genoegen, over hoe hij haar eens mee naar huis zal nemen, bijvoorbeeld hij nu doet, op de zesde rij rechts, en klemt zijn handen nog steviger om zijn knieën. Zijn droge mond beweegt mee met de woorden van het gezang. Naderhand gaat de kudde heen, in harmonie, omdat het is tenslotte zondag. Koffie en een krakeling. Zijn echtgenote zegt dat ze het een prachtige donderpreek vond, over verdraagzaamheid. De dochter knikt en Henk denkt: ja-ja, ik wou dat ze daar eens wat van leerden. Vorige week ging die over mindering, ook al zo'n "prachtige preek", en daarvan hadden ze maar voldoende geleerd.

Een 2e kopje koffie, zonder krakeling dus. Henk telt de uren: nog 10 en daarna kan-ie naar bed. Gelukkig valt hij altijd terstond in slaap. Wanneer hij dan wakker wordt is het maandag. Waarom duren zondagen iedere keer zo verdomde lang, denkt hij. Hij neemt even diep adem en duwt een vuist in zijn buik. Zijn eega kijkt op van haar handwerk, een wenkbrauw opgetrokken. 'Gas', hier mompelt Henk. Hij staat op en wandeld de tuin in. Zijn ergenis tracht hij kwijt te raken met schoffel en hark, maar overal, en vooral in de bloemen in de achtertuin, ziet hij haar, zijn geweldige blonde.

Eindelijk maandag. Zoals iedere werkdag informeert zijn vrouw hoe laat hij thuis zal zijn voor het avondeten. 'Opnieuw een nabespreking met de dagploeg zeker?', vraagt ze pinnig met een sip mondje. 'Vóórbespreking voor het werk van de volgende dag', zegt hij, zoals op iedere werkdag, en denkt: ze heeft inderdaad niks geleerd gister. Maandagmiddag, kwart over vier. De gereedschappen en toestellen in de keet, hangslot erop. 'Doei', of een 'tot morrege', elk gaat zijns weegs. Henk zet zijn houten zonnebril op, De zon schijnt nog steeds heel fel.

Het was een warme dag vandaag. Henk ruikt niet erg fris en zijn handen en werkkleren zijn stoffig. Haar zal het niks uitmaken, weet hij zeker, ze laat zich door hem gebruiken zoals hij bij haar komt. Hij haast zich naar de plaats waar hij haar zal tegenkomen en van haar zal genieten. Zodra hij de poort achter zich sluit ziet hij haar. Zoals iedere werkdag wacht ze op hem, in haar stralende gouden rijpheid. Henk lacht om haar koele figuur want weet van het vuur, die heerlijke prikkeling die ze hem geeft. Voor hij haar vastpakt glijdt zijn eeltige en niet zo schone wijsvinger over haar welving, de leest zo strak, kwijl loopt in zijn mond wanneer hij haar met een hand omvat. 'Gouden pracht, mijn mooie blonde' spreken zijn ogen en gulzig zet hij zijn mond aan haar. Zijn ogen zijn toegeknepen in genot, zijn tong viert feest wanneer hij haar proeft. De zijne, eindelijk ... 'Nog een pilsje, Henk?'

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Intiem met een een mooie blonde naar het cafe”

Leave a Reply

Gravatar